امروزه طراحی داخلی ساختمان بسیار متفاوت شده است و طراحات از متریال مختلفی استفاده میکنند که یکی از آنها دیوارپوش پی وی سی (PVC) و یا از نوع MDF آن است .استفاده از دیوارپوش در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان بسیار رواج دارد
نصب آسان
نصب دیوارپوش و سقف کاذب پی وی سی (PVC) راحت تر و سریعتر از دیوارپوش MDF است و در صورت آسیب به راحتی قابل جدا شدن و تعویض کردن هستند.
برای نصب دیوارپوش های پی وی سی نیاز به کنده کاری نیست. بلکه این نوع دیوارپوش ها به وسیله ابزارهای خاص و با استفاده از پیچ و مهره نصب می شوند. بنابراین نه تنها دیوارهای ساختمان هیچ آسیبی نمی بینند، بلکه نصب دیوارپوشها نیز در مدت زمان کوتاه و براحتی انجام می شود به طوری که می توان ۱۰۰ متر دیوارپوش پی وی سی را تنها در یک روز نصب کرد. همچنین در صورت تصمیم ساکنین می توانند دیوارپوش ها را برداشته و آنها را تغییر دهند. در حالی که برای نصب دیوار پوش های ام دی اف به زمان و انرژی بیشتری نیاز است و در صورت آسیب و تعویض با سختی بیشتر نیز برداشته می شوند.
نظافت آسان و مقاوم در برابر آب
دیوارپوش و سقف کاذب پی وی سی (PVC) در برابر رطوبت بسیار مقاوم است ، اما ام دی اف نسبت به رطوبت حساس بوده و در کوتاه مدت پوسیده میشود.
دیوارپوش های پی وی سی به دلیل مقاومت و نفوذناپذیری در مقابل آب، می توانند به راحتی با آب شسته شوند. به همین دلیل می توان به راحتی هرگونه لکه را از روی آنها برداشت. همچنین این نوع دیوارپوش در مقابل حمله حشرات از قبیل موریانه مقاوم است. در حالی که دیوارپوش های ام دی اف به هیچ وجه در مقابل آب مقاومت ندارند و رطوبت عامل اصلی پوسیدگی آنهاست. بنابراین برای تمیز کردن آنها نمی توان از آب استفاده کرد. همین امر نظافت دیوارپوش های ام دی اف را دشوار کرده است.
مقاومت در برابر حرارت
دیوارپوش پی وی سی (PVC) در برابر حرارت مقاومت بالایی از خود نشان میدهند و نسبت به ام دی اف در برابر آتش سوزی مقاوم تر هستند.
دیوارپوش و سقف کاذب پی وی سی (PVC) در مقابل تغییرات دما مقاوم هستند. البته اگر میزان تغییرات دمایی به حرارت بالا تبدیل شود، در این صورت نمی توان انتظار داشت که دیوار پوش پی وی سی به همان حالت اولیه باقی بماند. با این وجود گفته می شود که دیوارپوش های پی وی سی نسبت به دیوارپوش های ام دی اف، در برابر آتش سوزی مقاومت بیشتری دارند. دیوارپوش های ام دی اف نسبت به حرارت حساسیت بالایی داشته و ممکن است مقاومت و تاب کافی را نداشته باشند.
عایق حرارتی و برودتی
از آنجا که پلاستیک های فشرده یا پی وی سی در مقابل حرارت و سرما مقاوم هستند، مانع از عبور جریان هوا نیز می شوند. در واقع این نوع دیوارپوش از عبور جریان هوا جلوگیری کرده و در نتیجه هوای داخل ساختمان به همان حالت باقی می ماند و از هدر رفتن انرژی برودتی و حرارتی تا حدود 40 درصد جلوگیری می شود. دیوارپوش های ام دی اف نسبت به دیوارپوش های پی وی سی مقاومت کمتری در مقابل سرما و گرما داشته و براحتی هوای داخل ساختمان را عبور می دهند.
تفاوت وزن
دیوارپوش PVC بسیار سبکتر از دیوارپوش ام دی اف است و در برابر گرد و غبار مقاوم تر میباشد. ضخامت دیوار پوش های پی وی سی ۸ میلیمتر است.
هزینه وقیمت
قیمت دیوارپوش MDF بالاتر از دیوارپوش پی وی سی است زیرا جنس آنها از خرده چوب های طبیعی ست و برای ساخت و نصب آنها زمان و انرژی بیشتری صرف میشود.